Garrido cover

De reis van Nederland naar Spanje kan gemaakt worden per auto, bus, trein, vliegtuig - of een combinatie hiervan.

Coordinaten:

GPS: N 37.10.055 W 2.08.998
Google Maps: 37 10.055, -2 08.998


Klik op het kaartje om het in Google Maps te openen.


Per Trein:

Deze treinreis kan niet in één dag gemaakt worden.
Bij de Franse SNCF kun je een kaartje Amsterdam - Barcelona of Amsterdam - Madrid kopen voor de hogesnelheidstrein (HSL/TGV/AVE). Je moet dan overstappen in Parijs en voor Madrid ook in Barcelona.
Vanuit Madrid zijn er dagelijks drie treinen naar Almeria, vanuit Barcelona een. Het kaartje Madrid - Almeria of Barcelona - Almeria kun je bij de Spaanse RENFE boeken. Ongeveer twee maanden voorafgaand aan je vertrekdatum zijn er goedkope kaartjes beschikbaar.
Eventueel kun je vanuit Madrid ook per intercity bus naar Almeria reizen.

Zowel per trein als per bus kom je aan op het station waar zich ook het "estation de autobuses" van Almeria bevindt, van waaruit je het laatste stukje per bus naar Sorbas of Uleila del Campo kunt reizen.


Per Vliegtuig:

Een deel van het jaar gaat er een Transavia-charter van Amsterdam-Schiphol naar Almeria.
Er zijn ook relatief goedkope lijnvluchten met Iberia of Vueling naar Almeria (met overstap). Meerdere dagen per week gaan er charters naar Almeria vanuit Brussel en vele steden in Duitsland (o.a. Air-Berlin vanuit Munster/Osnabruck, Dusseldorf en Koln).

Op het vliegveld van Almeria kun je:

  • bus 22 naar Almeria-stad nemen (voor meer info zie www.surbus.com) Uitstappen op "Estacion de Intermodal" (het inter-city bus- en trein-station van Almeria). Hierna de bus naar Sorbas of Uleila del Campo nemen. Zie bij bus.
  • een auto huren op het vliegveld (zie verder bij auto)

Er is een vlucht van Eindhoven naar Murcia met Ryan Air. Murcia-San Javier vliegveld ligt heel ver buiten de stad en het OV is er slecht. Maar met een huurauto ben je in 2 uur bij ons. (Let op als je vooraf een huurauto via internet regelt, dat je er een op het vliegveld huurt, en niet in de stad.)

Meerdere keren per dag gaan er vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven vluchten naar Alicante, Malaga en Madrid.

  • Vanaf het vliegveld moet je (meestal) een lokale bus nemen naar het "estacion de autobuses" van de betreffende stad, om van daar uit een "inter-city" bus (een soort snelle Interliner) te nemen naar Almeria. Vertrektijden van lokale bussen zijn niet in alle gevallen op internet te vinden en vaak moet je ter plaatse een kaartje kopen.
  • Vanuit Alicante gaan enkele "inter-city" bussen rechtstreeks naar Sorbas en veel meer naar het "Estacion de Autobuses" in Almeria. Reis je eerst naar Almeria, dan moet je van daar weer de bus naar Sorbas of Uleila del Campo nemen. Zie bij bus.
  • Vanuit Malaga en Madrid moet je met de inter-city bus eerst naar het "Estacion de Autobuses" in Almeria en vandaar uit de bus naar Sorbas of Uleila del Campo nemen.
  • Voor info over bustijden en boeken/reserveren van bussen zie bij bus.
  • Vanzelfsprekend kun je op de vliegvelden ook een auto huren.

Vluchtmogelijkheden veranderen regelmatig dus zoek zelf ook naar de beste vliegmogelijkheid. Enkele mogelijke vliegmaatschappijen: Easyjet, Transavia, Vueling, Ryanair, Air-Berlin, Iberia, KLM.


Per Bus:

Er rijden internationale bussen rechtstreeks vanuit Nederland naar AlmerĂ­a (dit is de provincie-hoofdstad waar wij ons in de buurt bevinden). Vanuit hetzelfde busstation als waar je bent aangekomen ("Estacion Intermodal" = "Estacion de Autobuses") vertrekken er regelmatig bussen naar Sorbas en Uleila del Campo, waar wij je komen afhalen.
Vertrektijden uit Almeria: www.alsa.es.

Nadere informatie over busreizen:


Per Auto:

Verlaat de E15 bij afslag 514 (vanuit het noorden) of bij afslag 504 (vanuit het zuiden) richting Sorbas. Verlaat dit dorp via de N340 richting Almeria. Na een paar honderd meter (direct na een "brug") rechtsaf richting Uleila del Campo.

Tussen KM-paal 7 en 8, (bij ca. 7,9 km) rechtsaf een landweggetje in (nu nog 1,7 km), alle zijwegen negeren, een droge rivierbedding in en schuin rechtdoor weer omhoog. Voorlangs over het erf van de buren, nu nog een paar honderd meter naar de boerderij. (De laatste km is voor caravans onbegaanbaar.)


Deze info is zo goed mogelijk up-to-date. Heb je aanvullingen of correcties laat het dan even weten: contact