zilver cover

Hoe zilver je kapitaal kan beschermen

Wat is er aan de hand?

zilveren spaarvarken We hebben vaak meer kapitaal dan we denken: spaargeld (dat momenteel nauwelijks rente oplevert), pensioen (dat zomaar gekort blijkt te kunnen worden), een huis (waarvan de waarde afhankelijk van de markt-grillen kan stijgen of dalen), aandelen (waar de laatste 15 jaar veel geld op verloren is), kunstwerken (waar je wel kijk op moet hebben als je het als investering ziet).
Je kapitaal over zoveel mogelijk middelen verdelen beperkt het risico. Edelmetaal is dan een interessante mogelijkheid.

Geld is minder waardevast dan we soms denken. Aan de oorzaken van de crisis is nog weinig structureels gedaan. In de Randstad groeit alweer een nieuwe vastgoed-bubble. Eerst VS en nu Europa bestrijden de crisis door geld te creeƫren. Per jaar wordt er voor het duizelingwekkende bedrag van 4,7 biljoen (4.700 miljard) euro aan dollars, euro's, yens, renminbi's, roebels, pesos, etc bijgedrukt. Op de lange termijn leidt dit altijd tot inflatie, ook al is die nu laag.
In de geschiedenis is geld verschillende keren helemaal waardeloos geworden; zelfs de Euro moest gered worden doordat de bankencrisis werd afgewenteld op de landen/regeringen.

We geven de banken de schuld van de crisis en maken bankiers uit voor hebzuchtige graaiers. Banken kunnen nog steeds enorme risico's nemen en die afwenden op de maatschappij. We zouden ons geld wel zonder een bank willen bewaren, maar hoe dan?

Hoe kan zilver helpen?

de zilvervloot komt te hulp Zilver is door de eeuwen heen waardevast gebleken. En we hebben alle reden om aan te nemen dat dat zo blijft:
Zilver is het best geleidende en best reflecterende metaal op aarde, en daarom blijvend van belang in industrie en electronica.
Het meeste (en in ieder geval het gemakkelijkst te winnen) zilver is al opgegraven. Het wordt dus steeds duurder om te winnen.

Op dit moment (2014-2017) is zilver relatief goedkoop. Een zevende van de hoogste prijs (1980), gecorrigeerd voor inflatie. Een vijfenzestigste van een kilo goud, terwijl dit door de jaren heen gemiddeld een zestiende is. Diverse marktanalisten houden rekening met een stijging van de zilverprijs in 2018.
Dit is dus een goed moment om in te stappen.

Door in zilver te beleggen, en meer specifiek door fysiek zilveren munten aan te kopen, omzeil je de banken.
Zilver is ook een interessant alternatief voor sparen, al helemaal nu de rente op spaarrekeningen extreem laag is.

Hoe pak je het aan?

Verschillende goud- en zilverhandelaren verkopen setjes uit de roulatie genomen Nederlandse zilveren munten. De waarde van de munten is direct gerelateerd aan de zilverprijs, dus het gewicht en het zilvergehalte bepalen de waarde. Omdat de munten een wettig betaalmiddel zijn geweest, hoef je geen BTW te betalen over de aankoop.

zilveren rijksdaalder Als je iedere maand voor een vast bedrag munten inkoopt, bouw je automatisch een demper in tegen schommellende zilverprijzen: is zilver goedkoop, dan krijg je die maand meer munten, is zilver duur dan krijg je er minder. Zo bouw je een voorraad op waardoor je de risico's van je kapitaal verder spreidt en die waarde blijft behouden wat er ook gebeurt in de financiele wereld.

Ga wel na of je inboedelverzekering een muntenverzameling dekt. En berg ze goed op!

Let op: de waarde van je beleggingen kan fluctueren en ervaringen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.
Blijf zelf opletten, spreid je kapitaal en beleg niet meer dan je kunt missen.

Bedankt voor het delen van deze pagina.
Op je smartphone gebruik je de deel-functie van de browser.

email wp@waterlily-unlimited.nl privacy verklaring powered by waterlily-unlimited V7.5web statistics